maanantai 19. marraskuuta 2012

MNF -12

Viikonloppunihan vietin siis Turussa Maata Näkyvissä -festareilla. Täytyy näin heti alkuun jo sanoo että tosi hyvä reissu jokseenki kaikin puolin. (Jos tyydyt tähän määritelmään niin ei tietenkään oo pakko lukee pitemmälle ;D) Tykkään joka tapauksessa kirjottaa matkakertomuksia jotka etenee enemmän tai vähemmän kronologisessa aikajärjestyksessä, näin siis tälläki kertaa.

Aamun matikantunneille oli käytännössä pakko mennä koska yritän vielä pysyy kärryillä pitkän matikan kurssilla numero 13. (Sori jos maininta pitkästä matikasta sai jonkun ahdistumaan tai tylsistymään kuoliaaks. Jos sulle kävi sillä lailla niin voit lopettaa lukemisen tähän.) Tunnilta päästyäni päädyin erinäisten vaiheiden jälkeen kebabille, ja arviolta puolikkaan annoksen syötyäni lähdin vielä koulullekin syömään kun kerta ilmaseks sai :D Täytenä yllätyksenä tullut YO-tulos oli myös omiaan piristämään päivää jo ennen bussimatkan alkua. (Taas kerran: jos et jaksa kaiken maailman jaarittelua mun syömisistä ennen ku koko matka on ees alkanu, voit tietenki lopettaa lukemisen ja tyytyy siihen että reissu meni tosi hyvin.)

Reissu alko klo 12 bussilta, jonne meikäläisen lisäks kerääntyneet 17 osallistujaa oli yllättäen kaikki mulle tuttuja :D Linjurin lähtöpaikkana oli Jyväskylä, joten takapenkit vallattiin tietenki ekaks ja naapurikunta Muuramesta myöhemmin kyytiin nousseet kanssamatkustajamme saivat tyytyä muihin paikkoihin. Menomatka itessään suju aika tyypillisesti keskustellessa kaikesta mahollisesta, mäyhätessä karkkia, laulaessa ilman säestystä, bongaillessa huoltoaseman sisätiloihin eksyneitä talitiaisia sekä synnyttäessä uusia inside-läppiä.

Perillä oltiin jopa suunnilleen aikataulussa, ja avauskonsertti nosti fiilisosaston yhessä heti alkaneen tuttuihin törmäilyn kanssa johonki sellaselle tasolle jota on ehkä helppo tai sit vaikee kuvitella riippuen siitä onko joskus törmänny vastaavanlaiseen tilanteeseen. Joka tapauksessa Good Weather Forecast veti ainaki mun mielestä mahtavan keikan, paras biletysosuus koko festareilla. Tän jälkeisessä duraceltilassa siis päädyin tilanteeseen, jossa yhteen paikkaan sattu vähän liikaa mun tuttuja, ja tuloksena oli huomattava määrä sanoja, käsillä selittämistä plus hymyä per joka sekunti :D Kun siitä oli ees vähän rauhotuttu, seuras yks festareitten tälläki kertaa hienoimmista hetkistä: illan jumalanpalvelus. Ei tällasta ihan missä vaan tapahdu :)

Yks kappale täytyy omistaa ekalle yölle. Etukäteen kuulosti mainiolta jutulta aikasempiin vuosiin verrattuna se, että yövyttäisiin leirikeskuksessa. (Jos oot sitä mieltä että käsittelen asioita liian yksityiskohtasesti, voit aina lopettaa tähän ja tyytyä siihen, että reissu meni tosi hyvin.) Kun paikalle lopulta puolenyön jälkeen selvittiin, bussista ulostautumisen jälkeen harhailtiin pimeessä metässä jotain epämääräsiä kävelyreittejä pitkin pari kertaa väärään suuntaan ja päädyttiin mökkiin, joka näytti ulkoo katottuna säälittävän pieneltä. Sisällä havaittiin onneks, että porukka mahtuu sinne ja patjat ja sähkötki löyty :D Koulumajotuksesta poiketen saatiin jopa aamu- ja iltapalat siellä paikan päällä, mutta suihkujonot (niihin kahteen suihkuun) ja lyhyeks jääneet yöunet koettiin taas... No, pikkuvikoja.

Lauantaipäivä meni ettiessä lisää tuttuja ja kierrellessä muuten aluetta ympäri. Päädyin myös avustamaan festarienkeleitä ekaks enkelikuoron lauluvahvistuksena ja myöhemmin myös kitarallisesti. Päivän paras investointi oli uuden t-paidan ostaminen - muutenhan tällasta ei tarttis ees mainita, mutta sattu käymään niin että tää paita oli vaaleanpunanen :D En oo katunu tätä ostosta, siitä on tullu tosi positiivista palautetta. Muuten päivästä ei oo juuri muuta sanottavaa, perus festarimeininki :) Illan pääkonsertissa pääsin lopulta toiseen riviin 45min jonotuksella, ei mitään verrattuna edellisvuoden lähes kolmetuntiseen jonotukseen :D Toisaalta myöskään Disciple ei yltänyt lähellekään siihen mihin Skillet edellisenä vuonna, mutta huonoks en keikkaa silti sanois. Yö oli samaa sarjaa ku edellinenki, enkä kuulemma ees kuorsannu tällä kertaa :D

Sunnuntaina ei ehtiny tehä paljoo mitään, se tuntu taas liian lyhyeltä... Kotimatka alotettiin Jyväskyläosaston kannalta huonoissa fiiliksissä varsin epäkristillisen paikanvaltausepisodin jälkeen. (Jos joku järkytty siitä, että mullaki oli sillon huono fiilis, ei tarvii lukea tään pitemmälle. Jos ei vielä jääny mieleen niin reissu oli kuitenki tosi hyvä :D) Tunteet kuitenki tasaantu matkan myötä pelaillessa, ja matkan jälkimmäinen puolisko käytettiin yhteen koko vuoden parhaista keskusteluista. Tää helmi keskusteluks lähti luterilaisen kirkon seksuaalivalistuksesta ja pääty erinäisten mutkien, esimerkiks sukupuoli-identiteetin, maailman moraalittomuuden, evoluutioteorian ja henkivaltojen kautta herätysprofetioihin. (Jos oot sitä mieltä, että käytän ihan liikaa vaikeita sanoja ja kirjotan muutenki liian pitkästi niin voit lopettaa lukemisen. Reissu oli kuitenki tosi hyvä.) Tää keskustelu luultavasti jätti kaikki osallistujansa hyvälle tuulelle - ja hyvä niin! :)

Jos joku on (varotuksista huolimatta) lukenu tänne asti niin lopussa kiitos seisoo. Haluun kiittää varsinki kaikkia teitä ihania ihmisiä jotka autoitte tekemään tästä reissusta unohtumattoman, tiedätte ketä ootte! Ja suurimmat kiitokset tietenki Jumalalle, jota ilman tätä tapahtumaa ei olis ees olemassa!!! Oli aivan mahtavaa olla mukana kokemassa Euroopan suurin kristillinen nuorten viikolopputapahtuma jo neljättä kertaa, ens vuonna uusiks! :))))))


2 kommenttia:

  1. MNF-reissu meni todellakin tosi hyvin :D Pakko taas kiittää profiilikuvastas, tuli hyvä mieli :D ja hyvä oli kirjotuski :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei mahtavaa jos näin!! :D ja kiitos vaan sulle, kyllä muaki aina piristää saaha piristävää palautetta :)

      Poista