torstai 13. syyskuuta 2012

Outside-huumoria

Tänään tulin miettineeks inside-huumoria kun suddenly le wild inspiration appears ja päätin sit kirjotella jotain tänne :D Aattelin siis sitä, kuinka iso osa päivittäisestä huumoriannoksesta koostuu erilaisista inside-läpistä joitten hauskuus on vaan tietyn sisäpiirin havaittavissa. Lienee jokaiselle vähänkin sosiaalista elämää omaavalle tuttu ilmiö että jos viettää vähänki kauemmin aikaa jonkun tietyn ihmisen tai porukan kanssa, tapahtuu väistämättä niin että tilannekomiikka tekee tehtävänsä ja syntyy inside-läppä tai useampikin. Tarvitaan vaan yks keskimäärästä mehevämpi lohkaisu, väärinymmärrys tai hauska sattumus, joka muistetaan myöhemmin sopivissa (tai sopimattomissa) tilanteissa ja saattaa lopulta päätyä ties kuinka käytetyks sanonnaks leviten uskomattoman laajalle.

Suurin osa näistä jutuista kuitenki jää vaan pienen porukan sisälle ja unohtuu lopulta. Seuraavaks nähään millasia ideoita mun pää saattaa tuottaa luovan seuran vaikutuksesta, aattelin siis listata mieleen tulevia inside-läppiä jotka koen ite enemmän tai vähemmän ymmärtäväni. Pyydän anteeks niiltä jotka ei ymmärrä näistä ainuttakaan, toivottavasti joku näistä kuitenki kuulostaa tutulta:

-SIIIIIIS...
-Ellei...
-Awkward Turtle
-Tirpuunen
-Ylistyksen viitat
-Ei se oo niin justiinsa
-Ookkonää Oulusta, pelekääkkönä maitopurukkia
-Sharing is caring
-Hyvää yötä jätkät
-Nooa tarttuu
-Aamuherätys pilaantuneilla meetvursteilla
-Kastun koulu
-Me kuollaan kaikki
-Nähään ennemmin tai myöhemmin
-Gentamo
-Pu-pu-pu-pullava
-Oh my...my...my...
-Närhipaita
-Surrealistinen biitsihiekka
-Käsidesi
-Laulumonisteet suoraan pinoon

Sori kun en muista enempää :D Väitän muuten että mun lisäks ei löydy ketään muuta joka tietäis nää kaikki jutut, se kertoo jo jotain siitä miten tavallinen juttu inside-huumori on. Ja hyvä niin, tylsäähän elämä olis ilman tällasia piristyksiä :D
Voi sitä inside-läppien määrää mikä sisarusten väliseen töhertelyyn sisältyy... :D

Sitten tuli mielenkiintonen ajatus: kun on olemassa inside-läppiä, voisiko olla outside-läppiäkin? Olisiko outside-läppä vitsi, jonka kuka tahansa voi ymmärtää vai ehkä vitsi, jota kukaan ei ymmärrä? Samantekevää. Miettiessä tuli nimittäin seuraavaks mieleen frontside-läppä, mutta Tommia todellakaan ei kiinnosta sen biisin miettiminen just nyt... :D Seuraavan kerran jätän ehkä tällaset pohdiskelut suosiolla meiän koulun kakkosmalujen mietittäviks. Tai Philosoraptorin.

-Tommi

6 kommenttia:

  1. Hyvä pointti! Mut outside läppä on varmasti sellainen jonka just kaikki tietää, ja joka on "koko kansan" tiedossa, mutta onko se enää niin läppä silloin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan. Asiahan vois tosiaan olla niin että outside-läpät on niitä kuluneimpia ja tunnetuimpia "vitsejä", joille nauretaan korkeintaan niitten kliseisyyden tai kehnouden takia eikä ne siks enää niin läppiä olekaan. Voi olla kuitenki myös ihan hyvä että sellasiaki on olemassa, ite oon ainaki sellanen että muokkaan ja vääntelen mielelläni niitä kaikkien tietämiä outside-juttuja, mikä saattaa parhaassa (tai pahimmassa) tapauksessa synnyttää lisää inside-huumoria :D

      Poista
  2. Tää sun blogishan jatkuu tästä sujuvasti muihin huumorinosa-alueisiin ja niiden alalajien määrittelyyn? (inside-huumoria sinänsä) x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo todennäkösesti sitäki tullaan vielä näkemään :DDDD

      Poista
  3. Haha olihan tuolla pari itellekki tuttua juttua! :D Oot ihan huippu!

    VastaaPoista