sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Elämää yliopistolla

Niinku monet varmaan tietää, pääsin opiskelemaan biologiaa Jyväskylän yliopistolle. Oon jo ekan viikon aikana monelta osin saanu huomata olevani just mulle sopivassa paikassa, ja hyvä siis niin!

Ensinnäki, tämmösenä sosiaalisuustapauksena oon todella nauttinu tutustumisesta uusiin ihmisiin. Kun laitetaan yhteen kymmeniä uusia bilsareita, joista tosi harva tuntee toisiaan etukäteen, tutustuminen on väistämätöntä: porukka on pääosin muuttanu jostain ihan muualta ku Jyväskylästä, ja jotkut tutustuu koska on "pakko" ettei jäis yksin uudessa kaupungissa ja toiset ihan vaan pelkästä tutustumisen ilosta :D Ei sillä motiivilla tässä niin väliä, pääasia että oppii tuntemaan uusia ihmisiä.

Parasta tässä tutustumisosiossa on mun mielestä ollu kuitenki se, että bilsaa opiskelemaan hakeutuu tietyllä lailla samanlaisia ihmisiä. Mulle on ihan uutta, että törmään luonnosta ja jopa linnuista kiinnostuneisiin nuoriin - suurin osa ennestään tutuista lintuharrastajista on vähintään 15 vuotta mua vanhempia, ja muu linturetkiseura on harvemmin ymmärtäny linnuista oikeesti paljookaan :D Ei siinä ettenkö retkeilis linnuista kiinnostumattomienki kavereitten kans mielelläni, mut vielä hauskempaa se on jos muutki jakaa sen fiiliksen mikä tulee jos saa jonkun oikeesti mainittavan havainnon :D Kilpailuhengen löytymistä pidän myös tosi hyvänä juttuna, ollaan esimerkiks jo kerätty joukkue yliopiston eliörallia varten (kilpailu, jossa pitää tietyssä ajassa löytää Jyväskylästä mahollisimman paljon eri eliölajeja). Kotikenttäedulla ja lintujen lajintuntemuksella voi hyvinki saada jotain aikaseks siitäki huolimatta, ettei fuksijoukkueet ilmeisesti oo aikasemmin juuri pärjänny. Kertahan se ois ensimmäinenki ;D

Vielä yks mainitsemisen arvonen asia mun tähänastisen yliopistouran ajalta on torstaiaamusta perjantai-iltapäivään kestäny Lentävä lähtö Konneveden tutkimusasemalla. Me uudet bilsarit vietettiin siis aikaa siellä tutustuen toisiimme, erilaisiin biologian opiskelumahollisuuksiin, opintojen suunnitteluun ja vaikka mihin muuhunki - uusia kokemuksia arvostavana ihmisenä sain tästä reissusta paljon irti :D Kaikista mainittavin näistä kokemuksista oli koskenlasku pelkkien pelastusliivien varassa, monet jätti tän mahollisuuden välistä kokonaan tai laski vaan kerran mut kuinka ollakaan mä vedän siellä kolmatta kertaa :DD Huomiotta ei kyllä voi jättää myöskään tähdenlentojen seuraamista laiturilla puolen kolmen aikaan yöllä, kahden lampaan (joitten nimet oli kuulemma Tutkimus ja Asema) ruokkimista eikä varsinkaan osittais-luonnontieteellisen western-näytelmän tähdittämistä kazoopillin kanssa :D Muutenki kannatti lähtee, voitin yhen suklaalevyn kakkossijasta pareittain toteutetussa lohenfileerauskisassa ja toisen kakkossijasta huutokisassa (tuloksella 115,4 dB. Hävisin vaan 0,6 desibelillä ja mittari kuulemma suosi korkeita ääniä :DD). Retkipinnoja keräänty 39 lajia.

Tää on vaan just niin jotain sellasta mitä mun voi kuvitellaki tekevän, kiitos kaikille mukanaolleille ja jatkoo todellakin odotellessa!

2 kommenttia:

  1. Oot kyllä varmaan hauska ilopilleri siellä muiden joukossa! Miten mulla on sellainen fiilis, että suurin osa bilsanopiskelijoista on enemmän introvertti -tyyppisiä? Ovat kiinnostuneita enemmän ympäristöstä/luonnosta ym. kuin ihmisistä. Mut sä oot ihmellinen, kun oot kiinnostunu lähes kaikesta, mitä maa päällään kantaa! :D Sulle ei siis tarvii toivottaa opiskeluintoa. Sulle pitää toivottaa vaan onnea opiskelupaikasta. Uskon, et oot NIIN oikeessa paikassa taas kerran. Sä oot LAHJA Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteelliselle tiedekunnalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah kiitos paljon ihan mielettömän piristävästä kommentista!!! :))

      Poista