maanantai 26. elokuuta 2013

Kesää kaatamassa

Toiseks viimesestä kesälomaviikosta piti ottaa kaikki ilo irti. Näin ollen päädyin Seinäjoen ja Vaasan kautta Karkkuun Kesänkaatajaisiin, aika tyypillistä mulle siis. Seuraavaks sekavimpia mieleen jääneitä tuntemuksia tänkertasesta menoputkesta. (Jos haluut lukee vaan Karkku-osion, rullaa ihmeessä alaspäin ettet pitkästy muitten löpinöitten takia turhaan.)

Seinäjoelle lähin keskiviikkoaamuna. Sopivana matkaeväänä kolmen tunnin junailurupeamaa varten toimi kotoa otettu kinkkukiusaus ja Hesekielin kirja, minkä jälkeen pääs viettämään pari seuraavaa tuntia S-joen kirjastolla Tex Willerin seurassa. Nälkään käytiin - yllätys yllätys - kebulla parin paikallisen kaverin kanssa. Älkää kuitenkaan uskoko sitä kylttiä, jossa puhutaan Suomen parhaasta kebabista - ihan kohtalainen yritys, muttei lähelläkään Jyväskyläkebabin tacomajoneesikastiketta ;D Suurin osa loppuillasta Seinäjoen hellareilla. Ei paha.

Matka jatku vielä samana iltana kohti Vaasaa.
Vaasassa majotuin sukulaisten kämpässä keskustassa, mutta käynnin varsinainen tarkotus oli linturetki - uskovat nuoret lintuharrastajat on ylipäänsä niin vähissä, että on ihan pakko nähä aina välillä sen kerran ku löytyy joku toinen tällasesta vähemmistön vähemmistön vähemmistöstä :D Tän kaverin kans herättiin torstai- ja perjantaiaamuina viiden maissa ja poljettiin useempia tunteja Vaasaa ympäri, tuloksena koko pidennetyn viikonlopun ajalta 88 eri lajia lintuja. Ei taaskaan paha.


Torstai-illan auringonlasku. Ei paha sekään.


Ja sit se Karkku. En ollu millonkaan aikasemmin käyny Karkun evankelisella opistolla tapahtumissa, mutta olin kuullu niistä - kaikesta päätellen samankaltasuudet Ryttylän KL-opiston kanssa ois ihan selkeitä. Päätin sit lähtee ekaa kertaa kattomaan millasta meno siellä ois, eikä vastaan tullu sen pahempia esteitäkään ku Tampereelta (tietenki) puol tuntii myöhässä lähteny taajamajuna. Täytyy sanoo että jotain paineita oikeella pysäkillä jäämisestä ja parin kilometrin päässä asemalta sijaitsevan paikan löytämisestä kyllä oli. Kaiken lisäks tiesin vaan kolmen mulle ennestään tutun ihmisen tulevan Kesänkaatajaisiin, joten tavallaan poistuin omalta mukavuusalueeltani jo siinäki suhteessa. No, piti vaan luottaa siihen, että oon joka tapauksessa kristillisissä nuortentapahtumissa kotonani ku kolibakteeri nokialaisessa juomavedessä.

Ja niinhän se menikin. Niitä ennestään tuttuja oli sit lopulta paikalla ainaki kymmenen, ja uusiaki tuttavuuksia odotetusti tuli. Toi viikonloppu tuntu vaan menevän ihan liian nopeesti, moniin ihmisiin oisin halunnu tutustuu paljon paremminki... Mut vertaillaanpa vielä Ryttylää ja Karkkua joiltaki osin mun kokemusten perusteella:

- Ruoka on aika tarkalleen yhtä hyvää molemmissa paikoissa (y)
- Ohjelman yleiskaava on melkosen samansuuntanen. Karkulle plussaa siitä, että saa valvoa tosi myöhään isollaki porukalla ja nukkumisen mahollisuus on koko ajan samalla niille jotka haluaa. Ei Ryden 4-6 hengen huoneporukoissa jutteleminenkaan oo mikään huono juttu mut tosta käytännöstä tykkäsin enemmän.
- Ryttylässä tuntuu olevan enemmän vapaa-aikaa. En tiiä tuntuuko vaan vai onko oikeesti.
- Suurin kulttuurisokki Karkussa oli kyllä se, mitä tapahtu ku keräs muutaman laulunhalusen ihmisen ja rupes soittaa kitaraa. Ryttylässä nimittäin porukkaa kerääntyy laulamaan ihan muuten vaan, Karkussa ei. Lähes kaikki mukana laulaneet ihmiset oli myös ryttyläkävijoitä :D
- Opetuksissa ei oo valittamista kummassakaan paikassa.
- Ihmiset on kyllä kivoja molemmissa paikoissa. Karkussa mulle kieltämättä tuli alkuvaiheessa välillä aika ulkopuolinen olo, mutta loppua kohti tilanne onneks korjaantu sitä mukaa ku puhu ihmisten kanssa enemmän. Rydessähän oon tottunu siihen, että kaikki tuntee mut jo :D
- Karkussa tykkäsin keskustelukanavista; vaihtoehtoja oli paljon, joten ryhmät ei ollu liian isoja ja kaikki pääs ääneen. Ryttylän kanavat on usein opetuspainotteisempia, ei sekään tietenkään huono juttu oo.
- Tykkään Ryttylän tapahtumien yhteislaulupuolesta enemmän. Siihen on varmasti monia syitä, eikä Karkkua tietenkään voi vielä yhen tapahtuman perusteella määritellä. Sen kuitenki huomas, et Karkussa on ylistysmusiikki melkosen vähissä. Siionin kanteleesta sentään laulettiin vähemmän ku odotin, niitä biisejä en pahemmin osaiskaan.
- Karkussa on järvi tosi hyvällä etäisyydellä, Ryttylässä uintimahollisuudet on tiukemmassa.
- Tavallisessa Ryttylän tapahtumassa majotukset on paremmalla etäisyydellä tapahtumapaikoista ku Karkussa oli, joskin satuin vaan joutumaan kauimmaiseen rakennukseen. Lähemmäski ois voinu päästä, ja toisaalta Ryttylässäki saattaa isommissa tapahtumissa joutua koululle nukkumaan.

Yhteenveto: Molemmissa paikoissa on puolensa. Tykkään Ryttylästä reilusti enemmän, mutta tää on vaan mun mielipide ja luultavasti myös tottumuskysymys. Veikkaisin kuitenki, että Karkussaki tulee vielä joskus käytyä :) Kiitos asianomaisille!

6 kommenttia:

  1. Oli ihan mahtavaa et tulit Karkkuun! :) Karkun miinuksia tosiaan on toi ylistyksen puute! Onneksi paikkasimme puutetta oma-aloitteisesti! ;) Siu Tommi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan sulle ku informoit siitä miten asiat menee tuolla ja olit paikalla, siitä oli paljon iloa mulle! :) Ja sit jos tuun seuraavan kerran niin paikkaillaan vielä vähän lisää :D Samoin sulle! :))

      Poista
  2. Kuulostaa ihan älyttömän kivalta, ois kyllä ollut mahtavaa olla itekin paikalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joooo kunpa oisit ollu! Pakko osua kyllä vielä johonki tapahtumaan yhtäaikaa :)

      Poista
  3. Heheee kyllä sun kantsii tulla useemminki Karkkuun!! Mun mielestä Karkku on ihan huippu paikka (eikä toki johdu siitä että vietin lähes kolmasosan kesälomasta sielläxd) Hyvä postaus, mutta tosiaan kannattaa käydä Karkussa toistekin!! :D Oli aika yllätys nähä sut siellä, mut oli sikakivaa!!! :)) Oli muuten hienoo et sulla oli kitara mukan ja must oli tosi upeeta kuunnella kun lauloitte:DD Kiitos kun olit kaatajaisissa!! (auringonkukka iltaohjelmassa ois ollu kyl kova juttu;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aattelin et yllätänpä vähän, ei siitä moni tiennykään että oon tulossa :D ja seki on kiva kuulla et myös jotkut karkkuihmiset arvosti sitä kitaran mukanaoloa :) oisin niin mielelläni vetäny sen auringonkukan mut oli vahvasti sellanen tunne et niillä on siellä ohjelmassa ihan minuuttiaikataulu valmiiks mietittynä eikä sinne noin vaan pääsis mitään omaa showta vetämään... Ehkä sit ens kerralla ku tuntee jo enemmän porukkaaki valmiiks ;D

      Poista